Наука на Борда: Пещерни гиганти

Наука на Борда: Пещерни гиганти

20.10.2021 (19:00) | Abordage / Online | ВХОД: СВОБОДЕН (със задължителна регистрация)
Страх ли ви е от мечки, когато влезете в пещера? Не? Това е добре, защото повечето съвременни мечки всъщност спят извън тях, обикновено в горските храсталаци. А мечките, които са живели в пещерите са вече изчезнали… но няма страшно, изчезнали не означава забравени!
Елате на 20.10 (сряда) в Абордаж и научете повече за ПЕЩЕРНИТЕ МЕЧКИ с поредното издание на научно-популярната поредица „Наука на борда“! В рамките на събитието биологът Теодор Петров ще ни разкаже за тези чудни гиганти от миналото: за техния начин на живот, социални контакти, разпределение и ще ви сподели любопитни факти, за които не сте и подозирали!
След лекцията ще имате възможност да зададете своите въпроси към лектора и да участвате в дискусия по темата.
За да потвърдите участие на живо, моля запазете си безплатен билет от този линк: https://www.eventbrite.com/e/186607787917
За тези от вас, които не успеят да присъстват на място, ще има стрийм на страницата на Абордаж!
*Повече за лектора*
Теодор Петров споделя: “Интересувам се от динозаври от малко дете. Завършил съм в „св. св. Кирил и Методий“ с профил информационни технологии и английски език. Започнах да следвам в СУ „св. Климент Охридски“ с профил Биология през 2018. Участвал съм образователните проекти MinecraftEdu и Brymo Fossil Forest Project, свързани с развитието на интереса на деца към палеонтологията. В момента пиша дипломна работа, съвместно с Национален природонаучен музей, свързана с полов диморфизъм при пещерните мечки.“
Поредицата „Наука на борда“ се организира от Абордаж от лятото на 2018та година и има за цел да запознае неспециализирана, но любопитна публика с разнообразни научни теми, представени по интерактивен, ясен и забавен начин. Очакваме ви за издание номер 37!