Наука на Борда: По думи и ноти + АудиоСпектакъл!

Наука на Борда: По думи и ноти + АудиоСпектакъл!

27.01.2020 (19:00) | Abordage | ВХОД: СВОБОДЕН

За първото издание на “Наука на Борда” за 2020та сме ви подготвили нещо много специално – лекция, последвана от музикално-литературен спектакъл! Наш гост ще бъде Адриана Бенова, докторант в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Адриана е един от само тримата в България изпълнители на ТЕРЕМИН (терменвокс) – електронен музикален инструмент, който се контролира без физически допир от страна на музиканта. Именно на теремина е посветено и това събитие!

На 27.01. Адриана ще разкаже за “въздушния звук” на теремина – какво представлява този любопитен инструмент, каква е неговата история и приложение. А след теоритичната част и въпросите започва демонстрацията!

Ще се насладим на изпълнение на Адриана на теремин. Но това не е всичко – в края на вечерта, звуците на теремина ще акомпанират четене на един от емблематичните разкази на литературния гигант Рей Бредбъри, на тъмно. Ще имате възможност да се потопите в магичната атмосфера на аудио-спектакъла “Гласът на Сирената”!

Повече за Adriana Benova:
От дете тя се занимава с музика и още през 1995 г. вече прави първите си опити в композирането, вдъхновена от електронната музикална сцена и великите филмови композитори. Тя е дипломиран бакалавър „Поп и джаз пеене” в джаз факултета на Национална Музикална Академия “Панчо Владигеров” и магистър „Педагогика на обучението по музика”. Понастоящем тя е преподавател и докторант в Академията. Освен певица с дългогодишен опит на родната клубна сцена, както и извън България, Адриана е и инструменталист – пиано, синтезатори, саксофон, и, разбира се, теремин; има изяви и като DJ.

Вход за лекцията: свободен.
Вход за спектакъла след лекцията: по желание, търсете морския фар.

Запазете своя безплатен билет за събитието от линка сега!

„Наука на Борда“ е научно-популярна поредица, която се осъществява с медийната подкрепа на Българска Наука и MediaBricks.bg.