fbpx

Наука на Борда: Странни Звезди

Наука на Борда: Странни Звезди

14.10.2019 (19:00) | ABORDAGE | ВХОД: СВОБОДЕН

С радост се присъединяваме към инициативата на Ratio за един октомври изпълнен с нови знания за космоса, а иначе казано: Space Month! Гост-лектор в това издание на “Наука на Борда” ще бъде д-р Петър Ефтимов, национален победител в конкурса “Лаборатория за слава FameLab” за 2016 г., известен като молекулярен биолог, ветеринар, а само днес и под името Д-Р СТРЕЙНДЖ!

Петър от години е любител-астроном и наблюдава звездното небе през собствен телескоп, а в момента е на път да вземе магистърска диплома по “Астрoномия и популяризация на астрономията” от Физическия Факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. За нас е удоволствие да бъдем домакини на тази необикновена презентация, от която ще научим какво представляват странните звезди! Ще търсим отговорите на въпроси като “Какво се случва преди сингулярността?”, “Има ли звезда на смъртта?” и “Колко странни са странните частици?”.

Заповядайте в “Абордаж” на 14 октомври за поредната доза изумителнка наука, която този път буквално ще ви прати в космоса!

Научно-популярната поредица “Наука на Борда” се осъществява с подкрепата на Българска Наука и MediaBricks.bg, а това специално издание – и с подкрепата на Ratio.
💥🌠🚀 💥🌠🚀 💥🌠🚀
Събитието е част от Ratio Месец на Космоса (Space Month). Инициативата “Месец на Космоса” цели запознаване на обществото с постиженията на учени и инженери с цел опознаване и овладяване на Космоса и подобряване на познанията ни за това как работи Вселената. За целта през месец октомври са планирани серия от събития, свързани с астрономия, астрофизика, космически изследвания и инженерство. Очакваме ви!

Програма

19:00 Отваряне на врати
20:00 Презентация
21:00 Дискусионна част и въпроси от публиката