Ratio на тъмно

Ratio на тъмно

26.02.2019 (20:00) | City Stage | ВХОД: 10 лв.

Зрението е основното сетиво, с което възприемаме света и получаваме информация за околната среда. Толкова сме свикнали с него, че спираме да го забелязваме. Но какво би станало, ако изгубим или никога не сме имали тази способност? Как би изглеждал светът ни без цветове, без форми, без светлина и сенки?

За да рестартираме възприятията, ви каним на събитие, на което ще имате възможност поне за кратко да вкусите тъмнината и да почувствате как се усеща светът в този формат. На тъмно ще се срещнем с хора, за които тъмнината е ежедневие.

От Панчо Карамански и Елиза Петрова ще разберем как изглежда светът без светлината, как се променят другите сетива, когато не можеш да разчиташ на зрението, как се справят в ежедневието и дали различните нови технологии могат да им помагат да компенсират липсата си на зрение.

На сцената ще бъдат още д-р Калина Илиева, офталмолог и Ивелина Ватева, дългогодишен преподавател в специализираното училище за слепи хора в София.

За да не се изгубим в тъмното, за гостите ще се погрижи екипът на Tenebris, първият тъмен ресторант в България, ще разполагаме и с инфрачервени очила, а любимият на всички ни модератор Петко ще бди за поддържането на научния ценз на нашата дискусия.

Приходите от билетите за събитието ще бъдат дарени за инициативи за подпомагане на обучението и квалификацията на незрящи.