Skeptics in the Pub: Най-добрият материал

Skeptics in the Pub: Най-добрият материал

20.02.2018 (20:00) | Gramophone Club | ВХОД: СВОБОДЕН

Кораби от лед и трици, самолети от фойерверки… Понякога е трудно да подберем подходящия материал за дадена цел. От това дали трябва да се сетим какво са правили хората преди 1500 години до това да изобретим напълно ново нещо.

Като започнем от всекидневието и стигнем до най-специализираните задачи, винаги имаме нужда от нещо, което да е достатъчно здраво, леко, твърдо, евтино, ковко, проводимо, тежко, меко. Eстествено, няма как всички тези неща да се изпълнят от един и същ материал, но ще ви покажем някои интересни, неочаквани и дори откачени такива.

В света на различните материали ще ни разведе Наско Стаменов. Тясната му специалност е Химия на материалите и нанотехнологии, завършена в СУ.

Член е на Bomb Squad, където показва забавната част на химията, главно взривявайки неща. Той е комуникатор на науката по всеки удобен начин. Участва на много фестивали като Mad scientist festival, FameLab и Нощта на учените. Желанието му да предаде хъса си за знания и страстта към науката са го довели до преподавателско място по химия в НПМГ, където експериментално запалва учениците по логичното и аналитично мислене.