Skeptics in the Pub: Няма глупави въпроси

Skeptics in the Pub: Няма глупави въпроси

25.04.2017 (20:00) | Carrusel Club | ВХОД: СВОБОДЕН

От 24 до 30 април се провежда тематичната STEM Discovery Week. По този повод (а и защото си го бяхме планирали предварително) организираме all-star издание на Skeptics in the Pub. Трима лектори от различни сфери ще ни напомнят колко е важно да задаваме въпроси – и ще дадат малко отговори.

На 25 април от 20 часа в Carrusel Club ще питаме:
– Защо дишаме само през едната си ноздра във всеки един момент?
– Как се е формирала Луната?
– Има ли наистина връзка между ръждивите пирони и тетанус?
– Защо ни се завива свят, когато се въртим?

И още много, много въпроси от всякакви сфери. Задайте своя въпрос в събитието, ако искате да чуете отговор на сцената!

За лекторите:

Ганчо Ганчев е докторант в катедра “Астрономия” към Физическия Факултет на СУ и активен астрофотограф. Занимава се с изучаването на масивни звезди – ярки сини променливи в галактиките М31 (Андромеда) и М33 (Триъгълник). Негови снимки наскоро бяха показани в благотворителната изложба за запазване на Софийската обсерватория на СУ.

Д-р Никола Кереков е специалист по имунология. Работи в Института по Микробиология към Българска Академия на Науките. Съ-автор е на серия научни статии, публикувани в специализирани издания. За да популяризира науката пред по-голяма аудитория, води няколко събития от серията Skeptics in the Pub, активно работи с лекторите при подготовка на техните теми, бил е и автор в Наука OFFNews.

Бойко Неов е докторант по паразитология. Иначе широко-скроен научен ентусиаст с изключително широки интереси и задълбочени познания в почти всички области на познанието като физиологията, неврофизиологията, психофармакологията, поведение и зависимости, ядрена и фундаментална физика, химия и биохимия, генетика, медицина, рудо и нефтодобив и прочее… Проявява нездрав интерес и амбиции в областта на използването на ядрените оръжия за мирни цели.

Модератор на събитието ще е Liubomir от екипа на Ratio, който ще всява смут и ще задава въпроси за велосираптори.