Skeptics in the Pub: Поглед към Земята

Skeptics in the Pub: Поглед към Земята

13.10.2017 (20:00) | Gramophone Club | ВХОД: СВОБОДЕН

“Коперник” е най-мащабната програма за сателитен анализ на Земята, организирана от Европейската космическа агенция. С нея постоянно научаваме нови неща за планетата ни и я разбираме все по-добре. “Коперник” разчита на семейството сателити Sentinel – един от тях ще бъде изстрелян в орбита на 13 октомври.

Ние ще следим изстрелването на живо в контролната зала на ESA в Noordwijk, Холандия – и ще задаваме въпроси. Ще ви покажем повече от ESA на 13 октомври в Gramophone Club , където ще говорим за сателити и други космически обитатели с Камен Козарев и Станимир Ганчев.

Камен Козарев е доктор по астрономия и се занимава с изследвания на слънчевата активност и космическото време, както и с различни дейности по популяризиране на науката. Създател на първия дигитален Планетариум към Природонаучен музей Пловдив. Ментор и лектор в най-голямата безплатна програма за космически науки, технологии, и бизнес в Европа, “Космически предизвикателства”. Представител на Space Generation Advisory Council към ООН за България. Част от класацията „40 до 40“ на Дарик радио за 2017 г.

Станимир Ганчев е съосновател и Търговски директор на ЕндуроСат АД. Той отговаря за бизнес развитието на компанията и работи с клиенти от цял свят като им съдейства при избора на конкретни технологични решения според техните нужди. Г-н Ганчев работи по проекти с Европейската космическа агенция и Европейската комисия и има опит като координатор на четири стратосферни мисии до над 30 км височина и Технически директор по време на разработването на първата сателитна платформа, която преминава успешно тестове по космическа сертификация. Представител на Space Generation Advisory Council към ООН за България.

Предишно събитие Следващо събитие