Yuri`s Night – Sofia 2019

Yuri`s Night – Sofia 2019

12.04.2019 (19:00) | City Stage | ВХОД: СВОБОДЕН

На 12 април 1961 Юрий Гагарин става първият човек, който лети в Космоса и най-известният човек на Земята. За втори път ви каним да отпразнуваме заедно това историческо пътуване и бъдещето на човека в Космоса!

Вратите отварят в 19:00, след което нашите лектори ще ни разкажат за настоящите предизвикателства пред изследването на Космоса и вълнуващото бъдеще на човека в него.

Лектори

Тихомир Димитров е специалист по космически науки, завършил космическа програма в NASA със сътрудничеството на Международен Космически Университет, магистрант по астрономия в СУ и лектор в планетариума на детски научен център “Музейко”.

Гергана Райжекова е координатор на космическия учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkey за България. Космическият и научен център за обучение Space Camp Turkey се съсредоточава главно върху мотивирането на млади хора от цял ​​свят да преследват кариера в областта на науката, математиката и технологиите.

Владимир Лютов има две магистърски степени, „Полимери” и „Медицинска и фармацевтичната химия“ от Факултет по Химия и Фармация към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, член е на “Съюза на химиците в България” и понастоящем работи като електрохимик в БАН. Той се запалва по химията още като ученик в Националната Природо-Математическа Гимназия и е участник в много олимпиади и национални състезания.

За музикалната селекция по време на събитието ще се погрижи Sam de Groove (Samuil Petkov) – нашият любим навигатор към музикалния небосвод.

Програма:

19:00 отваряне на врати
20:00 дискусионна част с Владимир Лютов
20:45 дискусионна част с Тихомир Димитров
21:30 дискусионна част с Гергана Райжекова
22:15 куиз

Вход: свободен

Yuri`s night – Sofia 2019 е част от групата събития в чест на Юрий Гагарин, които се провеждат по целия свят през април.