THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP3 – AI домашни любимци [w/ Константин Василев]

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes и SoundCloud.

Днес ще чуете първия епизод, който записахме още в края на лятото. Гостува ни Константин Василев, програмист със слабост към изкуствения интелект. Той е участвал в изграждането на софтуерната компания WizCom, по-късно закупена от VMWare, а днес се занимава с мобилни апликации и игри. Константин беше лектор на форума Ratio през юни 2017 г. – можете да гледате лекцията му в YouTube канала ни.

Темата на епизода ни е свързана с т. нар. общ изкуствен интелект – т.е. интелект, който не е добър в конкретна област, а е мултифункционален. Общият изкуствен интелект е способен да се учи сам на нови умения, без да бъде програмиран. С Константин фокусирахме разговора в посока AI домашни любимци. Както ще чуете, минаваме и през много други въпроси.