THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP524 – Home office – Мисията невъзможна [Agent 001]

Мисия възможна ли е Home Office? Никола и Кив не от домовете си, а от студиото разговарят за въздействието на работата от вкъщи върху ефективността и производителността на служителите.

Наложеният от Ковид пандемията дистанционен модел на работа така и не изчезна съвсем след нейното приключване. По отношение на неговата ефективност обаче съществуват противоречиви мнения. Това се дължи главно на множеството фактори, от които зависи – естеството на работата, длъжностите, индустрията, условията в домовете и т.н.

В епизода освен ползите и негативитe на Home office, обсъждат редица въпроси, сред които:

  • Жените или мъжете работят по-ефективно от вкъщи?
  • Как се случва екипната работа в условията на Home office?
  • Как се дефинира “трудова злополука” в условията на работа от вкъщи?
  • Защо корпорациите изведнъж върнаха всички в офиса?
  • Кои се справиха и кои не толкова добре с работата от вкъщи?

Гледайте епизода на видео

Споменато в епизода

Автор на музиката на подкаста е Мишо

За подкаста

Серията „Агент 001“ на Ratio Podcast изследва пресечните точки на технологиите и обществото, на дигиталното и реалното, на нещата и данните за тях. Партньор на подкаста е Онтотекст, компания, която развива технологии, с които данните придобиват смисъл. Подкастът се реализира и с подкрепата на Данни за добро

Това е една от петте серии на Ratio Podcast – подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще навлезете в света на Изкуствения интелект и технологиите  и ще чуете неформални разговори с интересни събеседници, свързани или вдъхновени от науката и AI.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud.