THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP539 – Low – Tech [inter alia с Васил Лозанов]

Високите технологии са една от най-бързо развиващите се части от живота ни. Те буквално променят ежедневието, като въвеждат нови решения на познати ситуации, но с това привнасят особена забързаност на съществуването. В отговор на това този епизод е посветен на т.нар. low-tech решения: нискотехнологични и по-бавни, но все пак ефективни методи за справяне с проблемите.

В този епизод на inter alia Васко и Ники говорят за т.нар. low-tech движение, което апелира за различен поглед върху технологиите. От разговора можете да научите повече за:

– Какво трябва да разбираме под “low-tech”?
– Какво е японското изкуство сашимоно?
– Защо да ползваме кораби с платна?
– Защо един японски храм периодично се разглобява и сглобява?
– Къде се срещат и разминават източният и западният поглед?
– Къде да научим повече за low-tech алтернативите?

Ако ви допада поредицата ни срещу бързия живот, можете да бавнодействате редом с нас, като ни подкрепите на ratio.bg/support .

Гледайте епизода на видео

Споменато в епизода

За подкаста

В мини-серията inter alia си говорим за проблемите на обществото, културата и изкуството. Например съществува ли перфектният разговор, защо изкуството е пълно с ужас и какво е бъдещото ни културно съжителсво с роботите.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud.