THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP109 – Четене на мисли [inter alia]

Четене на мисли ли? Преди да решите, че нещо сте се отклонили от познатия ви Ratio Podcast и сте попаднали на паранормално предаване, нека ви успокоим, че в този епизод говорим за… есета.

Представяме ви inter alia – новата поредица на Ratio Podcast, която обхваща проблемите на обществото, културата и изкуството. В този пилотен епизод Петко, Любо и Васко си говорят за:

  • какво са есетата и къде можем да ги открием;
  • защо и тримата са почитатели на жанра;
  • къде е пресечната точка на Петко, есета и женските гърди;
  • на кои есеисти си заслужава да се обърне внимание.

Ако харесвате какво правим и искате да ни подкрепите в направата на още интересни епизод, ударете ни едно рамо в Patreon: patreon.com/ratiobg. Слушайте ни и се включете в дискусиите в Discord сървъра на Ratio, където ви очакваме за още въпроси, коментари и обсъждания.

За подкаста

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.