THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP11 – Образна диагностика и какво знаем за мозъка [w/ д-р Марин Пенков]

В днешния епизод на Ratio Podcast ни гостува д-р Марин Пенков, с който навлизаме в дълбините на образната диагностика. Слушайте ни, за да научите:

  • Какво представлява функционалният ЯМР и с какво той обогатява разбирането ни за работата на мозъка?
  • Как можем да създаваме супервойници с мозъчни корекции?
  • Как мозъкът ви може да познае любимата ви музика, дори вие да не знаете?

Отговорите на тези и други въпроси ще чуете в епизода!

За госта:

Д-р Марин Пенков завежда отделението по образна диагностика в столичната болница “Св. Иван Рилски”. Завършва медицина през 2003 г. в МУ София. През 2009 г. придобива специалност „Образна диагностика”. Той е един от основателите на Българска невро-когнитивна лаборатория ООД. Заедно с д-р Боян Иванчев изследва психологически механизми с помощта на функционален ядрено-магнитен резонанс. Така те полагат основите на невроикономиката в България и нейното практическо приложение в невро-когнитивните науки.

За подкаста

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.