fbpx

THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP113 – AI & ART [inter alia]

Здравей, слушателю! Това представяне е написано от човек. Интелигентен човек (или поне така твърди). Но същото можеше да направи робот. Вече живеем в такива времена. Не ми ли вярваш?

В днешния епизод на inter alia Петко, Любо и Васко си говорят за:

  • кой е CPT-3 и какво иска да каже на хората;
  • кой е създателят на думата “робот” и в какъв контекст;
  • как се проявява ИИ в културата ни и как го приемаме;
  • превръща ли се ИИ от творение в създател на култура;
  • какво е бъдещото ни културно съжителство с роботите.

Насладете се на този разговор, записан от трима души с естествен интелект, а ако искате да ударите рамо на човешката следа в културното пространство, можете да ни подкрепите в Patreon на patreon.com/ratiobg. Тогава можете и да се включите в Discord сървъра на Ratio, където обсъждането продължава.

За подкаста

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.