THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP115 – Horror [inter alia]

Тъмнината обгръща в плътната си прегръдка стаята. Би трябвало да спиш, но необяснимо безпокойство е обзело душата ти. Какво беше това, което чу току-що? Стъпки? Не, не, само си въобразяваш. Няма никого. Ледени тръпки пропълзяват нагоре по гърба ти. Изведнъж го виждаш. Той е точно там. Новият епизод на inter alia.

В навечерието на Хелоуийн, Любо и Васко обсъждат:

  • къде в изкуството процъфтява ужасът;
  • кои са нещата, които плашат Любо и Васко – и защо;
  • каква утеха намираме в културата на страха;
  • кои трима художници според Васко са истинските майстори на ужаса.

Ако разговорът, в който одраскваме само най-горните слоеве на ужаса в изкуството ви е харесал и искате да ни помогнете да навлезем в тъмните му дебри в следващи епизоди, можете да ни подкрепите в Patreon на patreon.com/ratiobg. Патроните ни имат екзклузивен достъп и до Discord сървъра, където обсъждането на макабреното продължава.

Споменато в епизода

 

За подкаста

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.