THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP13 – Скептицизъм и изкуството на разговора [w/ Владислав Апостолов]

В Епизод 13 ни гостува Владислав Апостолов. В духа на събитието An Honest Liar си говорим за скептицизъм и изкуството на разговора.

Влади и Любо обсъждат въпроси като:

  • Джеймс Ранди, Юри Гелър и скептицизмът, който разобличава;
  • Steelmanning и strawmanning аргументация и тяхната ефективност
  • Дегенерацията на общуването в интернет и изкуството за комуникация на идеи без провокация;
  • Диалог срещу дебат при комуникиране на науката;
  • Демаркация на границата между политическа коректност и заглушаване на свободата на словото.

Чуйте повече в епизода!

За госта

Владислав Апостолов е журналист и автор с интереси в сферите на киното, политиката като продукт на културата и уискито като продукт на ечемика. Ценител е на Западната цивилизация, свободата на словото, динозаврите и други изчезващи и изчезнали неща.

Негови статии, репортажи, интервюта и коментари са публикувани във всички водещи български вестници (още ги има), в дузина (не мръсна) дигитални медии и са превеждани в англоезични издания.

Понякога се явява като говореща глава по национални телевизии в опит да бъде поне малка – но не и като ръст – опозиция на доминиращите ефира политикоректности, лечения с урина, религиозни догми и други фанатизми.

За подкаста

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.