THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP131 – Кварталната култура [inter alia]

Кварталът принадлежи на децата, той е тяхното царство. Докато растем, а светът около нас се променя, променя ли се и това наше първо владение?

В този епизод на inter alia Любо, Петко и Васко обсъждат:

  • какви са били кварталите от детските им години;
  • какво определя квартала като културно пространство;
  • умира ли бавно кварталната култура и защо;
  • има ли еквивалент на квартала в интернет пространството;
  • на каква ужасяваща случка е станал свидетел Любо в центъра.

Ако сте почитатели на темите, които обсъждаме, или просто харесвате размишленията ни като от квартална кръчма, покажете ни любовта си като станете патрони на patreon.com/ratiobg.

Споменато в епизода:

За водещия

Васил Лозанов е учител по философия и заместник-директор на Испанската гимназия (164. ГПИЕ „Мигел де Сервантес“) в София. По образование е юрист, но интересът му към човека и обществото го тласка към въпросите на психологията, метафизиката и… настолните игри. Доволен да е открил своя собствен смисъл на съществуването в учителската професия, Васко обичайно прекарва времето си обграден от приятели, книги или каквото се случи по пътя на обичайните му разходки, тъй като в разговорите и размислите открива необходимите инструменти за себеусъвършенстване. Но също така не отказва бира.

За подкаста

В мини-серията Inter Alia си говорим за проблемите на обществото, културата и изкуството. Например съществува ли перфектният разговор, защо изкуството е пълно с ужас и какво е бъдещото ни културно съжителсво с роботите.

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.