THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP137 – Бар култура [inter alia]

Споделянето на хубава музика и питие е сред онези социални дейности, които най-много ни сплотяват и позволяват на езиците ни да се поразвържат след напрегнатия ден. Толкова важна част от живота ни е тази култура на къркане (КК), че за нея си има специални места — баровете и клубовете: домове на караоке, комедия, спорт, аркадни игри, билярд и — предимно в американските филми – рокери, полицаи и колежани.

В този епизод на inter alia на гости на Любо и Васко е Марто Михайлов и тримата говорят за:

  • баровете като културни средища;
  • какво са т.нар. ruin барове в Будапеща;
  • разликата между бар/клуб/venue/pub;
  • как се намества музиката в културния сетинг на баровете;
  • граденето на общност около клубовете;
  • как социалните мрежи са повлияли на бар културата у нас.

Ако обичате да се отбивате през нашата стилна аудиопивница и се чувствате като виртуални патрони в бар inter alia, можете да затвърдите статуса си на www.patreon.com/ratiobg

За водещия

Васил Лозанов е учител по философия и заместник-директор на Испанската гимназия (164. ГПИЕ „Мигел де Сервантес“) в София. По образование е юрист, но интересът му към човека и обществото го тласка към въпросите на психологията, метафизиката и… настолните игри. Доволен да е открил своя собствен смисъл на съществуването в учителската професия, Васко обичайно прекарва времето си обграден от приятели, книги или каквото се случи по пътя на обичайните му разходки, тъй като в разговорите и размислите открива необходимите инструменти за себеусъвършенстване. Но също така не отказва бира.

За подкаста

В мини-серията Inter Alia си говорим за проблемите на обществото, културата и изкуството. Например съществува ли перфектният разговор, защо изкуството е пълно с ужас и какво е бъдещото ни културно съжителсво с роботите.

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.