THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP215 – Антинобелови награди [Ratio Weekly с Никола Кереков]

В този епизод отразяваме едно от ключовите събития на годината: наградите IgNobel, известни като Антинобелови награди или Шнобелови награди. Те отличават научни трудове, които ще ви накарат първо да се засмеете, а после да се замислите.

Кои са победителите в тазгодишните Антинобелови награди ще чуете от Петко и Никола, които обсъждат и:

  • изстрелването на Inspiration4 – първата космическа мисия с изцяло цивилен екипаж;
  • първата успешно взета проба на марсохода Perseverance;
  • нова промяна в пусковата дата на телескопа James Webb.

Слушайте ни за седмичната си доза наука!

Ако това, което правим, ви харесва, подкрепете Ratio тук.

Споменато в епизода:

За подкаста

Ratio Weekly епизодите са нашата импровизирана научна новинарска емисия, в която ви представяме най-новите открития и най-интересните постижения на науката. В тази мини-серия на Ratio Podcast говорим за неща като това как да общуваме ефективно с котките, защо китовете се самоубиват и какво живее на Венера.

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.