THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP240 – Говорни ефекти [Ratio Weekly с Никола Кереков]

В този обзорен епизод засягаме серия теми свързани с езика и общуването. На гости ни е Светлана Картунова, магистър логопед и тифлопедагог и с нея говорим за ранното развитие на говора при децата – дори още преди те да бъдат родени.

Освен за тази тема, споменахме и:

  • създаването на функционална камера с размер на песъчинка;
  • спосонността на прикачливите мелодии да ни тормозят не само докато сме будни, а и докато спим;
  • технологии за писане с мисъл;
  • плачещи зародиши.

Повече за благотворителната кампания “Седем истории” за набиране на средства за изграждане на специализиран терапевтичен център вижте на https://7istorii.com/

Ако това, което правим, ви харесва, подкрепете Ratio тук.

Този епизод се осъществява благодарение на Logitech, които създават своите продукти, за да работите, по-лесно, по-удобно и с повече фокус навсякъде. Вижте продуктите им тук.

Споменато в епизода

За подкаста

Ratio Weekly епизодите са нашата импровизирана научна новинарска емисия, в която ви представяме най-новите открития и най-интересните постижения на науката. В тази мини-серия на Ratio Podcast говорим за неща като това как да общуваме ефективно с котките, защо китовете се самоубиват и какво живее на Венера.

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – екипът на Ratio) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.