THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP251 – Oтносно клубовете [inter alia с Васил Лозанов]

Предаването за култура inter alia се завръща през новата година в обновен формат! Със свежи сили и нови рубрики, добре познатите ви водещи (и някои нови!) подемат отново инициативата да запълнят с интересни приказки няколко часа от месеца.

В първия епизод за 2022 г. Васко, Любо и Ники си говорят за клубовете и по-точно:

  • възможно ли е да има хора без никакви интереси;
  • в какви клубове е членувал всеки от тримата;
  • по какво си приличат всички клубни организации;
  • колко точно важни са клубовете за един японски студент;
  • какво значи да си член на “Клуба на прибиращите се у дома”.

Във втората половина на епизода ви очаква пилотното издание на литературната рубрика в inter alia, в която говорим за един от най-любимите ни нобелови лауреати (слушайте, за да научите за кого става дума!).

Ако ви допадат разговорите ни и бихте искали по-често да се събирате с нас и нашите размишления, присъединете се в клуба ни от патрони, които имат ексклузивен достъп до Discord канала на Ratio. Повече ще научите на ratio.bg/support.

За водещия

Васил Лозанов е учител по философия и заместник-директор на Испанската гимназия (164. ГПИЕ „Мигел де Сервантес“) в София. По образование е юрист, но интересът му към човека и обществото го тласка към въпросите на психологията, метафизиката и… настолните игри. Доволен да е открил своя собствен смисъл на съществуването в учителската професия, Васко обичайно прекарва времето си обграден от приятели, книги или каквото се случи по пътя на обичайните му разходки, тъй като в разговорите и размислите открива необходимите инструменти за себеусъвършенстване. Но също така не отказва бира.

За подкаста

В мини-серията inter alia си говорим за проблемите на обществото, културата и изкуството. Например съществува ли перфектният разговор, защо изкуството е пълно с ужас и какво е бъдещото ни културно съжителсво с роботите.

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.