THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP279 – Цигари и напълняване [Ratio Weekly с Никола Кереков]

В този обзорен епизод ще научим защо спирането на цигарите, освен толкова трудно, води и до качване на килограми.

За щастие, от разговора на Никола и Петко стана ясно и че е възможно да сме съвсем близо до създаването на лекарство, което ще се бори с този ефект.

Освен за тютюнопушене, отразяваме и неприятни новини за микропластмаса, както и оптимистични вести за соларната енергия.

Слушайте ни за седмичната си доза наука!

Ако това, което правим, ви харесва, подкрепете Ratio тук.

Споменато в епизода

  • Защо качваме килограми, когато откажем пушенето (тук) (Naked Scientists)
  • Учени са установили микропластмаса в кръвта на хора за пръв път (тук)
  • Светът е достигнал 1 TW соларни мощности (тук)

За подкаста

Ratio Weekly епизодите са нашата импровизирана научна новинарска емисия, в която ви представяме най-новите открития и най-интересните постижения на науката. В тази мини-серия на Ratio Podcast говорим за неща като това как да общуваме ефективно с котките, защо китовете се самоубиват и какво живее на Венера.

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – екипът на Ratio) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.