fbpx

THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP320 – Канибали! [inter alia с Васил Лозанов]

Юли е месец на почивки, но в Ratio ви занимаваме с една доста вкусна тема: храна! Понеже inter alia напоследък има леко мрачен оттенък, и този път не пропускаме лекия туист, поставяйки на масата (no pun intended) въпроса за похапването на… хора.

В основния сегмент на епизода гост е писателят Хараламби Марков, който говори с Васко за канибализъм, като някои от акцентите са:

  • първи сблъсъци с човекоядството;
  • какъв канибализъм е характерен за католиците;
  • кои са някои от най-шокиращите истински истории за канибали;
  • какъв е проблемът с италианските канибалски филми от 70-те и 80те;
  • защо трябва да гледате сериала за Ханибал Лектър.

Вместо обичайната литературна рубрика накрая ще чуете част от разказа “Езикът на ножовете” от Хараламби Марков, оригинално написан на английски и преведен от Емануил Томов.

Ако ви кефи какво правим и не искате да се изядете от яд, че пропускате да ни го покажете, посетете ratio.bg/support, където ще откриете всички начини да ни подкрепите в начинанието ни.

Вметнато между другото

За подкаста

В мини-серията inter alia си говорим за проблемите на обществото, културата и изкуството. Например съществува ли перфектният разговор, защо изкуството е пълно с ужас и какво е бъдещото ни културно съжителсво с роботите.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud.