THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP325 – Качество на живот [с Красимир Минкин]

Хирурзите служат на човешкия живот и именно затова в Месеца на живота в Ratio сметнахме за подходящо да си поговорим с доц. д-р Красимир Минкин.

В епизода минахме през доста теми – някои по-близки до практиката на д-р Минкин, други по-глобални и фокусирани върху връзката лекар-пациент, общото разбиране за лекарската професия, информацията онлйан и още…

Слушайте епизода, в който обсъждаме:

  • Какво е да си неврохирург?
  • Важна ли е постоперативната грижа от хирурга?
  • Как работи доверието в ерата на Интернет и вторите мнения?
  • Помага ли равнодушието или е по-важна емпатията в тази профилирана работа?
  • Какви са границите на качеството на живот и субективно ли е то за всеки?

За госта

Доц. д-р Красимир Минкин завършва Медицинския университет в София с отличен успех и придобива специалност по Неврохирургия през 2008 г. Той има редица специализации във Франция, Англия, Италия, Швейцария, Германия, Дания, Унгария и Япония в областта на функционална неврохирургия, детска неврохирургия, радиохирургия и невроонкология. Доц. Минкин е част от екипа, въвел в България съвременното хирургично лечение на епилепсиите, Паркинсоновата болест, дистонии, „будни краниотомии“. Той има над 3000 интервенции като водещ оператор. В момента е ръководител на Центъра по Функционална неврохирургия и на Операционния блок на Клиника по Неврохирургия, УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

За подкаста

Ratio Talks е подкаст-серията, в която ни гостуват учени и експерти в различни области. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud.