THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP327 – Градът през обектива [inter alia с Васил Лозанов]

inter alia приютява гласовете от “Дискусии за наука и култура” (ДНК) — проект на Ratio, който представя пресечните точки на света на учените с този на хората на изкуството.

На гости този път ни е Иван Шишиев, артистът зад популярната страница за градска фотография “Етюд-и-те на София”. Той разказва как едно случайно хрумване може да се превърне в призвание, кои са качествата на добрия фотограф, можеш ли да гледаш със същите очи на града, когато си запечатал едни от най-съкровените му тайни с камерата си, има ли бъдеще мобилната фотография и други любопитни истории.

Дискусии за наука и култура (ДНК) е видеопоредица на Ratio, която се осъществява с подкрепата на Столична програма “Култура”.

За подкаста

В мини-серията inter alia си говорим за проблемите на обществото, културата и изкуството. Например съществува ли перфектният разговор, защо изкуството е пълно с ужас и какво е бъдещото ни културно съжителсво с роботите.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud.