THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP330 – Антиархитектура [inter alia с Васил Лозанов]

inter alia приютява гласовете от “Дискусии за наука и култура” (ДНК) — проект на Ratio, който представя пресечните точки на света на учените с този на хората на изкуството.

В Ratio: ДНК обръщаме погледа към пресечните точки на наука и култура и беше неизбежно рано или късно да намесим една класическа тема, която попада точно по средата: архитектурата. Погледът върху нея обаче е по-нетрадиционен, което дължим на госта ни – арх. Андрей Ходкевич, чието въображение е подхранено от проекти отвъд конвенционалната мисъл.

Той разказва за своите вдъхновители от богатата история на архитектурното изкуство, които нарушават правилата на утвърдените стандарти на своето времето, а също и за свои собствени начинания, които тласкат нататък границите на познатото.

Дискусии за наука и култура (ДНК) е видеопоредица на Ratio, която се осъществява с подкрепата на Столична програма “Култура”.

За подкаста

В мини-серията inter alia си говорим за проблемите на обществото, културата и изкуството. Например съществува ли перфектният разговор, защо изкуството е пълно с ужас и какво е бъдещото ни културно съжителсво с роботите.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud.