THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP332 – Истории в игрите [inter alia с Васил Лозанов]

inter alia приютява гласовете от “Дискусии за наука и култура” (ДНК) — проект на Ratio, който представя пресечните точки на света на учените с този на хората на изкуството.

Миналата година говорихме за настолни игри, а сега обръщаме поглед към видеоигрите – наративна медия, която днес се конкурира с по-древните си предшественици.

В този епизод на Ratio: Дискусии за наука и култура (ДНК) на гости на Васко са Мая и Тодор от Creative Assembly Sofia, които разказват за това какво е да осъществиш детската мечта на мнозина и да работиш в гейминг индустрията. Но това е само началото; същината на обсъждането е свързана с въпроса за пресъздаването на исторически събития под формата на игра.

С примери от практиката си екипът на студиото за видеоигри обрисува всичко от вдъхновението зад игровите елементи, през изпипването на дребните детайли, до поднасянето на публиката на един интерактивен разказ, в който едновременно си творец и наблюдател на сюжета.

Дискусии за наука и култура (ДНК) е видеопоредица на Ratio, която се осъществява с подкрепата на Столична програма “Култура”.