THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP336 – Виртуална реалност [Ratio Weekly с Никола Кереков]

Днешният ни епизод с Момчил Алексиев от VR Lab ще ви поведе на разходка из света на виртуалната реалност.

От него ще чуете:

  • Защо 3D няма нищо общо с VR?
  • Как мозъкът и възприятията ни работят в условия на виртуална реалност?
  • Защо на някои хора им става лошо от VR и проблем ли е това?
  • Кои са две ключови неща, които не можеш да правиш с VR очила?
  • Медия ли е VR или е нещо повече?
  • В кои сфери има вероятност VR да “избухне” и защо още няма блокбъстър VR игри?

Петко разказа унизителния си първи опит с VR, а Никола направи паралел между VR и наркотиците – чуйте повече в епизода!

Епизодът се излъчва с подкрепата на HPE. Хюлет Пакард Ентърпрайз вярват, че това, което ги отличава, са ХОРАТА. Знаят, че всеки ден е нова възможност да подобрят света, в който работим, учим и живеем. Търсят смели и будни таланти, които искат да дадат своя принос. Ако търсите предизвикателства, сигурност, развитие, съмишленичество и споделени успехи, разгледайте кариерните възможности на компанията на careers.hpe.com.

За госта

Момчил Алексиев е възпитаник на Холандската филмова академия и е основател на ActiFilm – проект, който цели да намери симбиозата между пърформанс, кинематографично пространство и видеопрожекции. Той е сценограф, режисьор, работил е по множество късометражни VR проекти за различни фестивали и е основател на първата българска платформа за виртуална реалност VR Lab BG.

За подкаста

Ratio Weekly епизодите са нашата импровизирана научна новинарска емисия, в която ви представяме най-новите открития и най-интересните постижения на науката. В тази мини-серия на Ratio Podcast говорим за неща като това как да общуваме ефективно с котките, защо китовете се самоубиват и какво живее на Венера.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud.