THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP342 – Нобеловите награди за 2022 [Ratio Weekly с Никола Кереков]

В този епизод основният ни фокус пада върху научните Оскари – Нобеловите награди, които бяха раздадени в последните седмици. Спираме се на всичко от физика и химия до литература и икономика. Чуйте повече за откритията, донесли престижното отличие на своите автори.

Освен за това, Петко и Никола се спират и върху мисията DART, американски ракети и китайски сателит.

Чуйте повече в епизода!

Споменато в епизода

  • DART мисията успешно е успяла да отклони астероида (тук)
  • Как е била устроена ракетата с помощта на която САЩ ликвидираха Айман ал-Зауахири (тук)

Нобеловите награди 2022: 

За подкаста

Ratio Weekly епизодите са нашата импровизирана научна новинарска емисия, в която ви представяме най-новите открития и най-интересните постижения на науката. В тази мини-серия на Ratio Podcast говорим за неща като това как да общуваме ефективно с котките, защо китовете се самоубиват и какво живее на Венера.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud.