THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP361 – София на бохемите [inter alia с Васил Лозанов]

Говорили сме за София и друг път, но все през призмата на това, което тя днес ни казва. А столицата ни, макар и да не старее (ако се вслушаме в мотото ѝ), съществува отдавна и се променя, расте, помъдрява.

В този епизод на inter alia се гмуркаме назад в миналото, преди 1944 г., в магическите обятия на една София, която просъществува кратко, но паметно. Водач в това пътуване е Виктор Топалов – краевед и изследовател на историята на българската столица. С негова помощ ще обходим на думи някои от най-емблематичните места и ще чуем за някои от по-важните хора, чиито имена не бива да оставяме да избледняват в мъглявата ни памет.

За подкаста

В мини-серията inter alia си говорим за проблемите на обществото, културата и изкуството. Например съществува ли перфектният разговор, защо изкуството е пълно с ужас и какво е бъдещото ни културно съжителсво с роботите.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud.