THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP397 – Какво уби Бетховен? [Ratio Weekly с Никола Кереков]

В този епизод Петко и Никола тръгват по следите на едно убийство! Учени се опитват да разгадаят причината за смъртта на Лудвиг ван Бетховен, използвайки кичури коса на над два века. До какви изводи са стигнали ще чуете в епизода.

Освен за това, в подкаста говорим още за:

  • нов излекуван пациент от HIV,
  • вредите от кръстосването на крака,
  • отвратени стомаси.

Слушайте ни за седмичната си доза наука!

Епизодът се излъчва с подкрепата на Ozone.bg. Те не просто подкрепят нас, но и влизат в помощ на всеки, който иска да разбере повече за това как функционира мозъка му – а евентуално и да му повлияе в позитивна посока. До 14 април може да се възползвате от два промо кода за ненамалени книги и хранителни добавки.

Гледайте епизода на видео

Споменато в епизода:

За подкаста

Ratio Weekly епизодите са нашата импровизирана научна новинарска емисия, в която ви представяме най-новите открития и най-интересните постижения на науката. В тази мини-серия на Ratio Podcast говорим за неща като това как да общуваме ефективно с котките, защо китовете се самоубиват и какво живее на Венера.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud