THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP412 – Т-REX муцка [Ratio Weekly с Никола Кереков]

Като чуете Тиранозавър Рекс, най-вероятно си представяте огромно страховито животно с остри и много на брой зъби. И сега към този образ, добавете и устни. На пръв поглед изглежда странно, но Никола и Петко разказват за направено изследване, което предполага, че Т-Rex най-вероятно е имал устни, които са предпазвали огромните му зъби от външни влияния.

Освен за този нов “секси” образ на T-Rex, в епизода се пренасят при пещерните хора, с жена, която доброволно е прекарала 500 дни в пещера с цел да се изследва как тялото и психиката ни понасят дълготрайната изолация.

В този разнообразен епизод, обсъждат и други любопитни теми като:
– Революционна боя може да покрие цял самолет с малко над килограм материал;
– Бялата коса може да е обратима;
– Горилите се кефят на въртележки.

Гледайте епизода на видео

Този епизод се излъчва с подкрепата на Ozone.bg, които празнуват своя 15-и рожден ден с 15 дни отстъпки! До 23 май можеш да се възползваш от специални предложения във всички категории на сайта. Виж ги на ozone.bg

Споменато в епизода

  • Жена прекара 500 дни в пещера (тук
  • Революционна боя може да покрие цял самолет с малко над килограм материал (тук)
  • Бялата коса може да е обратима (тук)
  • Тиранозавър рекс е имал устни (тук
  • Горилите се кефят на въртележки (тук) (клипче) (клипче

За подкаста

Ratio Weekly епизодите са нашата импровизирана научна новинарска емисия, в която ви представяме най-новите открития и най-интересните постижения на науката. В тази мини-серия на Ratio Podcast говорим за неща като това как да общуваме ефективно с котките, защо китовете се самоубиват и какво живее на Венера.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud