fbpx

THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP417 – Климат 101 [Ratio Weekly с Никола Кереков]

В епизода Никола и Петко задълбават с Бойко в темата за климата. В разговора обсъждат различни климатични явления и елементите, които определят климата на земята. Разбира се, няма как да не засегнат и климатичните промени, на които всички сме свидетели последните години.

Този епизод е част от поредицата ни “Patreon Special”, до която имат достъп само нашите поддръжници в Patreon – но сега решихме да го споделим и с всички вас!

Не е нужно да гледате The Weather Channel, за да се интересувате от климата.

Слушайте ни за седмичната си доза наука!

Споменато в епизода

  • Книга по темата, препоръчана от Бойко:(тук)
  • Термохалинна циркулация: (тук)
  • Ефект на Кориолис: (тук)
  • Търговски ветрове: (тук)
  • Мусони: (тук)

За подкаста

Ratio Weekly епизодите са нашата импровизирана научна новинарска емисия, в която ви представяме най-новите открития и най-интересните постижения на науката. В тази мини-серия на Ratio Podcast говорим за неща като това как да общуваме ефективно с котките, защо китовете се самоубиват и какво живее на Венера.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud