fbpx

THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP427 – Жега [inter alia с Васил Лозанов]

С ленивото настъпване на лятото обръщаме внимание на един особен второстепенен герой в живота: жегата. Тя е навсякъде около нас, прокарва се неумолимо и неизбежно по улиците, в офисите, в домовете ни, и въпреки начините да се борим с нея, тя винаги тържествува равнодушно и не почива дори нощем.

В този епизод на inter alia Васко и Ники се впускат в бавен и безбрежен разговор за горещините, пясъците и живота сред тях.

Ще чуете да споменават:
– Kак се справят с жегата в Средиземноморието?
– Иде ли краят на сиестата и защо?
– Какво привлича хората към пустините?
– Как си е прекарал Ники в пустинята Уади Рам?
– Защо пустошта превръща костите в символ на живота?
– Чии картини напомнят на безкрайни следобеди?
– Кой български автор описва превъзходно безпощадната жега?

Гледайте епизода на видео

Ако харесвате бавните ни разговори и искате да ни помогнете да запечатаме повече от тях под пясъците на времето, направете го на ratio.bg/support/.

За подкаста

В мини-серията inter alia си говорим за проблемите на обществото, културата и изкуството. Например съществува ли перфектният разговор, защо изкуството е пълно с ужас и какво е бъдещото ни културно съжителсво с роботите.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud.