THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP433 – Африка се разцепва [Ratio Weekly с Никола Кереков]

“Скоро” Африка ще бъде разделена на два континента, а процесът ще роди нов океан. Разбира се, понятието “скоро” тук отнасяме към геологични мащаби – процесът ще отнеме милиони години. И все пак, промяната си струва по-детайлно обсъждане – каквото правят Никола и Петко в епизода ни.

Освен за променящи се континенти, те говорят и за:
— гъби с апетит за пластмаса;
— по-добри рибарски мрежи;
— диви ливади и градински езерца…

Слушайте ни за седмичната си доза наука!

Гледайте епизода на видео

Благодарим отново на Yettel, които са тематичен партньор на Еко-месеца на Ratio. Вижте повече за различните зелени инициативи на Yettel тук.

Споменато в епизода

  • Африка се разцепва на две (тук) (тук)
  • Гъби разграждат пластмаса за 130 дни (тук)
  • Непукащи се гуми може да са по-сигурни и по-щадящи околната среда (тук)
  • Миризмата на нова кола може да е вредна за здравето (тук)  
  • DEV.BG All in one конференция на 26 август в Inter Expo Center. Използвайте кода за отстъпка ratio-30, който ви дава 30% отстъпка от цената на билета
  • Специални рибарски мрежи намаляват значително страничните жертви (тук)
  • Предимствата от това да оставиш ливадата си да подивее (тук
  • Какво става когато направиш езерце в градината си (тук)

За подкаста

Ratio Weekly епизодите са нашата импровизирана научна новинарска емисия, в която ви представяме най-новите открития и най-интересните постижения на науката. В тази мини-серия на Ratio Podcast говорим за неща като това как да общуваме ефективно с котките, защо китовете се самоубиват и какво живее на Венера.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud