THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP49 – Насилие, изолация и терапия [w/ Калина Йорданова]

В днешния епизод ще си говорим за психотерапията – превантивна или задължителна – както и нейната връзка с културата на дадено общество.

Любо и Петко хвърлят светлина върху усещането от социалната дистанция и наближаването на 40-те, а гостът ни Калина Йорданова, психотерапевт на жертви на изтезания, домашно насилие и трафик с хора, разказва:

  • Какво е травма и доколко ние признаваме нейното присъствие?
  • Дали психотерапията е наука или занаят?
  • Какво е общото между социалното ни обкръжение и психотерапевта?
  • Имат ли връзка социалният статус, изолацията от пандемията и домашното насилие?

Ако често искате да споделите нещо, което ви тежи, но получавате отговор „Стегни се!“, то тук ще чуете повече за дълбокия смисъл на този отговор.

Допълнителни линкове:

За госта

Родена е в Ловеч на 25 май 1978 г. Завършва магистърска степен по клинична психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, магистърска степен по централно- и югоизточноевропейски изследвания и докторска степен по психоанализа и антропология в Лондонски университетски колеж Юнивърсити Колидж. Неин рецензент е Джулиет Мичъл. През 2016 г. Калина Йорданова се присъединява към „Лекари без граници“. Понастоящем работи в София като психотерапевт на жертви на изтезания, домашно насилие и трафик с хора.

За подкаста

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud. Ако това, което правим, ви харесва, подкрепете Ratio в Patreon: patreon.com/ratiobg.