THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP531 – Тъмната и светлата страна на дийпфейка [Agent 001]

Deep Fake технологиите и съдържание създавано от AI са във фокуса на днешния епизод.

Технологията навлиза масово и има едно неразбиране, че е лесно да се разграничи истинското от фалшивото, а всъщност има доста припокриване и дяволът е в детайла.

Все по-лесно се “прави” дезинформация и все по-трудно хората различатават истината и измамата. Редовно ставаме свидетели на най-различни апокалиптични сценарии и затова Никола и Кив са подготвили една разходка през много реални примери за употреба на deep fake.

Някои примери са очевидно в тъмната страна и целят да подмамят или заблудят, но в други случаи целта е по-скоро да се създаде интересно съдържание, което иначе не би могло да съществува.

Къде е истината, ще разберете като изгледате епизода.

Гледайте епизода на видео

Споменато в епизода

Автор на музиката на подкаста е Мишо

За подкаста

Серията „Агент 001“ на Ratio Podcast изследва пресечните точки на технологиите и обществото, на дигиталното и реалното, на нещата и данните за тях. Партньор на подкаста е Онтотекст, компания, която развива технологии, с които данните придобиват смисъл. Подкастът се реализира и с подкрепата на Данни за добро

Това е една от петте серии на Ratio Podcast – подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще навлезете в света на Изкуствения интелект и технологиите  и ще чуете неформални разговори с интересни събеседници, свързани или вдъхновени от науката и AI.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud.