fbpx

THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP550 – Фантастични разговори [inter alia с Васил Лозанов]

Днес ви споделяме един от нашите “тайни” епизоди, стандартно резервирани само за поддръжниците ни в Patreon.

В него водещ е Васил Лозанов, а негов гост е писателят и преводач Владимир Полеганов. Те се пускат по гребена на вълната на културата и разговарят за фантастичния жанр и Тед Чанг – един от най-високо оценяваните съвременни фантасти, чието перо чертае интересни траектории и подчертава бъдещи проблеми. Как да чуеш гласа на автора и да го пренесеш на друг език е един от въпросите, които засягат. Обсъждат и творческия път на Владо като български автор в полето на фантастиката. Особено внимание е посветено и на дебютния му роман – “Другият сън”.

За какво още разговарят Васко и Владо Полеганов, чуйте в епизода!

Гледайте епизода на видео

За подкаста

В мини-серията inter alia си говорим за проблемите на обществото, културата и изкуството. Например съществува ли перфектният разговор, защо изкуството е пълно с ужас и какво е бъдещото ни културно съжителсво с роботите.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud.