THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP61 – Top Gun в Космоса [Ratio Weekly]

С този епизод ще разбием детската ви мечта да управлявате глутница раптори – нови данни сочат, че тези динозаври не са ловували на организирани групи.

В седмичното ни обобщение Петко и Никола обсъждат още:

  • имунни клетки, които си служат с “протеинови бомби” в борбата с болестите;
  • плановете на Том Круз да заснеме сцена от нов филм на Международната космическа станция;
  • причините защо децата карат по-леко новия коронавирус.

В епизода се появяват още космически новини, включително плановете за Lunar Gateway на NASA и успешното изстрелване на първата китайска космическа мисия!

Ако това, което правим, ви харесва, подкрепете Ratio в Patreon: patreon.com/ratiobg

Епизодът се осъществява благодарение на партньора ни Software AG – лидер в дигиталната трансформация повече от 50 години. Научете повече за тях тук: softwareag.com

Споменато в епизода

За подкаста

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.