fbpx

THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP83 – Животът е една игра [w/ Лазар Радков]

Гост в този епизод на Ratio Podcast е Лазар Радков, създател на Live to Lift и “Капачки за бъдеще”.

С него направихме един малко по-различен разговор от обичайните и се впуснахме в много различни теми, към които просто подходихме рационално. Ще чуете:

  • Какво е най-новото занимание на Лазар?
  • Къде е мястото на физическата култура днес?
  • Каква е ролята на инфлуенсърите и споровете в социалните мрежи?
  • Къде се пресичат и къде се разминават здравето и тренировките?

Стигнахме чак до въпросите за смъртта, болката и напрежението като фактор за растеж – ако сте в настроение за един много обширен разговор, подготвили сме ви го тук!

Ако това, което правим, ви харесва, подкрепете Ratio в Patreon!

За госта

Лазар Радков е създател на Live To Lift, фитнес организация, която до момента е помогнала на над 4000 души да подобрят здравословното си състояние и качеството си на живот. През 2017, Лазар стартира кампанията “30 за 30”, която цели да мотивира повече българи да се движат ежедневно и да опитат някакъв вид спорт. В нея взимат участие над 50 000 души.

Капачки за бъдеще” е благотворителна кампания, стартирана от Лазар, която работи за рециклиране на пластмасови капачки, а с парите от предаването им се закупува медицинска техника за общински болници, в които често апаратурата не е била обновявана от 70-те или 80-те години. До момента основен фокус на “Капачки за бъдеще” бе предоставянето на кувьози, но днес вече се предоставят и други видове медицинска техника, например инхалатори.

За подкаста

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud. Ако това, което правим, ви харесва, подкрепете Ratio в Patreon: patreon.com/ratiobg.